Sascha communiceert over corona voor ziekenhuis

Voor sommige van onze studenten die nu stage lopen, zorgt het coronavirus ervoor dat we nu redelijk rustig thuis werken. Stagiaire Sascha de Haas werkt ook thuis maar heeft het superdruk. Ze loopt stage bij de afdeling Communicatie van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. “Vanuit huis adviseer ik het ziekenhuis hoe het zijn social media kan inzetten, bedenk ik posts en zoek ik relevante hashtags. Ook monitor ik de kanalen van andere ziekenhuizen, waarvan ik alle acties in kaart breng. Daar zijn mijn collega’s erg blij mee. Ze zeiden dat ik een “prachtig overzicht” had gemaakt van hoe andere ziekenhuizen over corona communiceren. Dat compliment kan ik in mijn zak steken.”

Sascha de Haas bij Spaarne Ziekenhuis

“Mijn stage begon rustig, maar toen bekend werd dat het virus in China was uitgebroken, was het voor ons duidelijk dat wij ons moesten voorbereiden. Daardoor hadden we al een schaduwpagina met vraag en antwoorden, achtergrondinformatie en contactgegevens klaar toen de eerste coronabesmetting in Nederland opdook. Sindsdien richten we ons volledig op het virus. Denk daarbij aan communicatie over handen wassen, afstand houden en minder bezoektijden. Van arts tot schoonmaker, van patiënt tot bezoeker: iedereen moet de regels naleven om het virus in te dammen. En tegelijkertijd willen we met onze communicatie mensen op hun gemak stellen.

Sascha had nooit gedacht dat een stage in het ziekenhuis haar zo zou trekken. “Ik vind het zó tof om iets voor mensen te kunnen betekenen zonder dat hier marketing aan vastgeknoopt zit. Artsen helpen patiënten op een fysieke manier. Dat zou ik nooit kunnen. Ik bereid patiënten voor op dat wat komen gaat. Zo help ik hen.”