Gemeenteraad en college omarmen stadslab aanpak voor alle aandachtsgebieden

Afbeelding-Governance

Recent onderzoek vanuit Stadslab Duindorp, uitgevoerd door onderzoekers van de Haagse Hogeschool werkzaam bij het Kenniscentrum Global and Inclusive education en het Kenniscentrum Governance of Urban Transitions, was mede aanleiding voor het Haagse stadsbestuur om een nieuwe actieplan voor deze wijk op te stellen.

De Haagse Hogeschool heeft tussen 2017 en 2020 actief met het bewoners, beleidsambtenaren en wijkgericht professionals Publieke Dialogen georganiseerd om tot een goed begrijp te komen wat er precies speelt in deze wijk, welke kwesties iedereen aangaan en hoe je daar omheen gezamenlijk oplossingen kan werken. 

Maandagavond 12 oktober jl. werd het onderzoek en de aanpak op positieve wijze besproken door de gemeenteraad. Oppositiepartij NIDA diende daarbij een motie in om in Schilderswijk, Transvaal, Stationsbuurt, Schipperskwartier, Laak en Escamp (Zuid-West) op vergelijkbare wijze onderzoek te gaan doen. De motie is met steun van het college bij monde van wethouder Martijn Balster aangenomen. Dat de aanpak in ‘Stadslab Duindorp’ tot inspiratie heeft geleid om op vergelijkbare wijze onderzoek te doen in andere wijken, is een compliment voor alle betrokkenen bij stadslab Duindorp! Met veel enthousiasme en ook wel met een beetje ongeduld wachten betrokkenen overigens op de gezamenlijke uitvoering van het aangekondigde ‘actieplan Duindorp’.

Wil je op de hoogte blijven over Stadslab Duindorp, stuur ons dan een email.