Prijzen voor beste scripties en afstudeeropdrachten

Afstuderende studenten met een uitblinkende scriptie of afstudeeropdracht worden bij De Haagse ieder jaar beloond met de Afstudeerprijzen. Dit jaar, tijdens het online event THiNK & CO op donderdag 5 november, werden maar liefst zeven Afstudeerprijzen uitgereikt: voor iedere faculteit een winnaar.

Prijzenparade

Kracht van de jeugd

Student European Studies Vincent Rump sleepte de Scriptieprijs voor de faculteit M&O- European Studies binnen. Volgens zijn examinatoren was het onderzoek van Vincent ‘uitzonderlijk goed onderzocht en uitgevoerd’. En voor een complex onderwerp als subsidiering van Europese NGO’s. ‘Vincent brengt alle kracht van de jeugd in zijn passie en overtuiging’, aldus zijn beoordeling.

Ambitieus

Voor duurzame groei op lange termijn moet een bedrijf innoveren. Maar hoe gaat dat bij de KLM waar veiligheid vaak tegenover verandering staat. Michelle Groenendijk, student aan de faculteit BFM- International Business and Management Studies, schreef na een stage bij het  Nederlandse luchtvaartbedrijf de prijswinnende scriptie hierover. “Ik ben best wel ambitieus en had echt mijn zinnen gezet om de afstudeerprijs te winnen.”

Blauwdruk

Jake van Zijl, student van de faculteit GVS- ISPM schreef de beste scriptie van zijn faculteit. In zijn scriptie, die een blauwdruk voor alle sportscholen in Nederland vormt, bepleit Jake het belang om een emotionele band te creëren. “Met big data en slim gebruik van social media kun je mensen persoonlijk benaderen. Denk bijvoorbeeld aan een geautomatiseerde verjaardagwens op Facebook met de favoriete voetballer van een klant.”

Nijpend probleem

Na een stage en een leerarbeidsplaats bij het ministerie van VWS wist Myrthe Maijer, student aan de faculteit BRV- Bestuurskunde/ Overheidsmanagement, wat haar scriptieonderwerp zou worden. Hoe kunnen gemeenten en andere organisaties goed samenwerken om vrouwen in de vrouwenopvang goed door te laten stromen naar een veilig huis. “Een nijpend probleem”, volgens Myrthe.

Enorm verrast

Eva Karelse, student aan de faculteit IT&D- Communication and Multimedia Design, was “enorm verrast” met de 9,5 die zij voor haar scriptie kreeg. Eva ontwierp een toegankelijke website voor senioren met exclusieve woonwensen voor woningorganisatie Woonz. In haar beoordeling kreeg ze een ‘groot compliment voor de moodboard en scenario's. Ook de creativiteit van haar aanpak en technieken in tijden van Corona werd als zeer positief bevonden.

Hals over kop

Voor zijn technisch natuurkundige afstudeeropdracht bij ASML zou Josef Hutten, student aan de faculteit TIS-Technische Natuurkunde, zich richten op experimenteel onderzoek naar de corrosie van coatings. Het coronavirus gooide roet in het eten. Josef moest hals over kop het roer omgooien. In plaats van experimenteren in een laboratorium, werkte hij noodgedwongen vanuit huis. “Ik heb meer theoretisch onderzoek gedaan en echt weken in de boeken gezeten. Het ging gelukkig allemaal erg soepel.”

1 en 1 = 2

Freeke de Vries, student aan de faculteit SWE-Sociaal Pedagogische Hulpverlening, pakte haar afstudeerproject groots aan. Ze schreef een boek wat medewerkers in de gehandicaptenzorg “heel praktisch” kunnen gebruiken bij psychosomatische problematiek. “Hulpverleners in deze sector zijn echte praktijkmensen.” Het boek bevat bruikbare adviezen om kennis op een toegankelijke manier over te dragen. “Ik zag een probleem en ik zag de oplossing. 1 en 1 = 2!”