Promotiebeurzen van NWO voor leraren toegekend aan docentonderzoekers Ohad Ben Shimon en Stefania Marassi

De Nederlandse Wetenschappelijke Organisatie (NWO) heeft twee promotiebeurzen voor leraren toegekend aan docentonderzoekers Ohad Ben Shimon en Stefania Marassi. Zij gaan bij Kenniscentrum Digital Operations & Finance onderzoek doen. Met de beurs van NWO hebben Ohad en Stefania de komende vijf jaar ruimte om promotieonderzoek te doen, terwijl zij ook les kunnen blijven geven.

NWO promotiebeurzen

O. (Ohad) Ben Shimon, De Haagse Hogeschool - Universiteit Utrecht 

Het gereorganiseerde lichaam: de rol van belichaming in kennisintensieve organisaties 

In kennisintensieve organisaties, met hun nadruk op "geestelijke arbeid", wordt het lichaam vaak (onbewust) gezien als het "vehikel dat de hersenen naar werk brengt". In dit onderzoek wordt een alternatieve benadering van het lichaam in organisaties ontwikkeld. Centraal in deze benadering staan de verschillende en alledaagse lichamelijke ervaringen in organisaties.

S. (Stefania) Marassi, De Haagse Hogeschool - Universiteit Leiden 

Wearables op de Werkplek in Europa: een redding voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van medewerkers of een bedreiging voor het recht op bescherming van persoonsgegevens en privacy? 

Wearables zouden kunnen helpen bij het voorkomen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s en de promotie van welzijn op het werk. Ze analyseren daarvoor persoonsgegevens met algoritmen. Door dit onderzoek kan een juridisch raamwerk worden geschetst waarmee wearables in overeenstemming met de Europese privacy- en gegevensbeschermingsprincipes kunnen ingezet worden op de werkplek.