Nieuws

Meld je aan: 2 oktober presentatie en gebruiksinstructie nieuwe databank Retriever (voor medewerkers)

18-09-2017
Onlangs heeft de bibliotheek een licentie genomen op de databank Retriever. Retriever bevat advertentie- en redactiegegevens van alle Nederlandse media die gebruikt kunnen worden bij het opstellen van media- en communicatieplannen. De databank is tevens geschikt voor marktanalyses van de media- en uitgeefbranche en geeft inzicht in crossmediale mogelijkheden, doelgroepen, kosten en bereik.
Op 2 oktober wordt er een presentatie en gebruiksinstructie gegeven door de leverancier van Retriever. Er wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden van de databank en het gebruik ervan in het onderwijs.

Praktische informatie
Datum: maandag 2 oktober 2017
Tijd: 10:00 - 11.30 uur
Locatie: OV 1.88 (instructieruimte in de bibliotheek)
Aanmelden via bibliotheek@hhs.nl

De databank Retriever is voor alle studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool toegankelijk via A-Z bronnen / databanken op https://hhs.nl/bibliotheek. Ook raadpleegbaar buiten de campussen.

‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ is vanaf 15 mei digitaal beschikbaar via de bibliotheek

16-05-2017
APAuitgelegd‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ is de eerste Nederlandstalige handleiding die met toestemming van de American Psychological Association tot stand is gekomen. Door de verschillende interpretaties van de van oorsprong Amerikaanse richtlijnen (vastgelegd in de Publication Manual of the American Psychological Association) ontstond bij meerdere hogescholen de behoefte om de APA-richtlijnen te vertalen en aan te passen aan de Nederlandse situatie.


Een werkgroep APA, bestaande uit 9 informatiespecialisten van 7 hogescholen heeft daarom deze praktische handleiding opgesteld waarin de APA richtlijnen op een toegankelijk manier worden uitgelegd en gebruik wordt gemaakt van veel voorbeelden.
Deze enige officiële Nederlandse APA handleiding voor het verwijzen en citeren bevelen wij als bibliotheek van harte aan. In onze bibliotheektrainingen aan studenten worden de APA-richtlijnen volgens deze handleiding behandeld.

De handleiding is ook gratis (voor docenten en studenten)  te downloaden via auteursrechten.nl Een gedrukte versie is als ringband te koop voor €3,95 via Studystore. Of download de handleiding via de catalogus van de bibliotheek.  

Engelstalige opleidingen waar de APA-richtlijnen worden gehanteerd, kunnen de Publication manual of the American Psychological Association gebruiken.

Vragen en/of opmerkingen? Graag via bibliotheek@hhs.nl.

Problemen met online verlengen? Zo los je ze op!

17-03-2017
Vanwege een technische storing werkt online verlengen niet optimaal. Verlengen werkt het best wanneer je pop-ups toestaat en cookies verwijdert. Je kunt ook verlengen in de bibliotheek bij de zelfservice of door contact op te nemen met de bibliotheek via (070) 445 7882 of te mailen.
Excuses voor het ongemak.