Nieuws

Bibliotheek gesloten tijdens de Kerstvakantie (vanaf vrijdag 20 december 18.00 uur)

10-12-2019
In de Kerstvakantie (vrijdag 20 december v.a. 18.00 uur tot maandag 6 januari) zijn alle vestigingen van De Haagse Hogeschool bibliotheek gesloten. Maandag 6 januari zijn wij weer open volgens de reguliere openingstijden. (Op de hoofdvestiging 7 dagen per week!)

RefWorks WnC functioneert weer binnen De HHs

06-11-2019
Zowel gebruikers van RefWorks Legacy (oude versie) als van RefWorks ProQuest (nieuwe versie) kunnen weer optimaal gebruik maken van Write-N-Cite binnen de hogeschool.

Is de tab RefWorks niet zichtbaar in MS Word? Ga dan naar Bestand > Opties > Invoegtoepassingen > klik op Write-N-Cite > klik vervolgens onderin op de knop Start achter "Beheren: COM-invoegtoepassing" > vink tenslotte Write-N-Cite aan en klik op OK.

Superhandige APA-uitleg gratis!

05-11-2019

Veel opleidingen van de Haagse schrijven gebruik van de APA-regels voor bij de notatie van het bronnen-apparaat, in scripties, rapporten etc.. De samenwerkende hogeschoolbibliotheken hebben samen met SURF een superhandig boekje gemaakt met uitleg van de APA-regels en gebruik van veel voorbeelden.

Dat boekje is gratis te downloaden via SURF of via de catalogus van de HHS-bibliotheek.

Voor slechts 3,95 is het te koop in de boekhandel.

Keuzegids HBO 2020 verschenen!

31-10-2019

De Keuzegids geeft een overzicht van:

• Alle bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances.
  • De toelatingseisen per opleiding. Informatie over het vereiste profiel wat nodig is om je aan te melden voor een opleiding. Informatie over eventuele lotingen of andere speciale voorwaarden die nodig zijn om toegelaten te worden tot een opleiding.
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied.
  • Kwaliteitsoordelen op een rij, de visies van studenten en experts van de opleidingen.

Edubooks van Edumundo

08-10-2019

Verschillende opleidingen aan de HHs maken gebruik van een of meerdere hoofdstukken uit de Edubooks van uitgeverij Edumundo. Dat is digitaal lesmateriaal (tekst, video, opdrachten) voor een bepaald vak, dat het papieren boek vervangt. Deze Edubooks zijn ook toegankelijk op de hoofdlokatie van de bibliotheek. Op de begane grond van de bibliotheek staat een catalogus-pc op zithoogte, bedoeld voor mensen met een functiebeperking, waar je alle Edubooks van Edumundo kunt raadplegen. Je kunt alleen niet printen, opdrachten invullen en emailen; gebruik daarvoor je eigen laptop. Dit zijn de titels:

• Branding en Positionering (2019)
  • Branding en Positionering (2017, 2018)
  • Management en Organisatie
  • Veranderkunde
  • Bedrijfsadministratie
  • Studie en Loopbaan
  • Marketing 1
  • Marketing 2
  • Study Career Coaching

Als je de Edubooks wilt gebruiken, kun je dit aanvragen bij de Helpdesk van de bibliotheek op de begane grond.

Bibliotheek 7 dagen per week open

04-09-2019
Vanaf maandag 2 september is de bibliotheek van de hoofdvestiging 7 dagen per week geopend om te studeren. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00-22:30 uur en in het weekend van 10:00-22:30 uur. Let op dat op de vrijdagavond vanaf 19:00 uur en in de weekenden alleen het Ovaal geopend is en niet de overige bouwdelen.
Naast openstelling van de bibliotheek zijn ook in het weekend een groot aantal werkcollegezalen in het Ovaal beschikbaar om samen te werken. Het zitgedeelte van het restaurant is beschikbaar om je zelf meegenomen etenswaren of drinken te nuttigen.

In- en verkoop van studieboeken

27-06-2019

De pilot met BoekSwap voor in- en verkoop van 2e hands studieboeken wordt per 1 juli niet meer voortgezet. We hebben vanaf juni voor in-en verkoop van studieboeken als alternatief het digitale platform van IndexBooks (nog in ontwikkeling). Het platform ondersteunt een voorkeursuitwisseling tussen hhs studenten zodat verzendkosten bespaard kunnen worden.

*Studenten die hun niet verkochte boeken terug willen kunnen een mail sturen naar: admin@boekswap.com