Nieuws

Bibliotheek gesloten tijdens de Kerstvakantie (vanaf vrijdag 18 december 17.00 uur)

30-11-2020

In de Kerstvakantie (vrijdag 18 december v.a. 17.00 uur tot maandag 4 januari) zijn alle vestigingen van De Haagse Hogeschool bibliotheek gesloten. Maandag 4 januari zijn wij weer open volgens de reguliere openingstijden. (Op de hoofdvestiging 7 dagen per week!)

Keuzegids HBO 2021 is verschenen!

09-10-2020

De Keuzegids Hoger Onderwijs geeft een overzicht van:

• Alle bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances.
  • De toelatingseisen per opleiding. Informatie over het vereiste profiel wat nodig is om je aan te melden voor een opleiding. Informatie over eventuele lotingen of andere speciale voorwaarden die nodig zijn om toegelaten te worden tot een opleiding.
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied.
  • Kwaliteitsoordelen op een rij, de visies van studenten en experts van de opleidingen.

Waar en hoe vind ik The Economist

09-10-2020

The Economist is een invloedrijk Brits magazine dat wekelijks wordt uitgebracht. Het opinieblad biedt toonaangevend inzicht en advies over internationaal nieuws, politiek, bedrijfsleven, financiën, wetenschap, technologie en de verbanden daartussen.
Ondanks zijn naam is The Economist geen economieblad maar een algemeen tijdschrift over de actualiteit. Het behandelt het wereldnieuws van de week (het noemt zichzelf een "weekly newspaper")
Vrijwel alle artikelen zijn anoniem; ieder artikel wordt immers geacht de mening van The Economist weer te geven en niet die van een auteur.
Alle edities van dit blad zijn terug te vinden in onze digitale bibliotheek. In de handleiding “Waar vind ik The Economist” wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het blad kunt vinden.

De bibliotheek is weer 7 dagen per week open en vol in bedrijf!

De bibliotheken op alle vestigingen van de Haagse Hogeschool zijn na het corona- en zomerreces weer open en onze dienstverlening draait op volle kracht.

Op de hoofdvesting zijn we volgens de reguliere openingstijden geopend. D.w.z. 7 dagen per week, ook in het weekend tot 22.30 uur! Wel dient vooraf door de student een individuele werkplek in de bibliotheek gereserveerd te worden, omdat het aantal werkplekken vanwege de coronamaatregels beperkt is. Een plek reserveren kan via deze site

Uiteraard kunnen er ook boeken geleend en ingeleverd worden. Ook hier zijn de ‘normale’ regels van toepassing, wat betreft uitleentermijn, verlengen, reserveren en evt. boetes.

Volg ons op Instagram! library.hhs. Via Instagram verstrekken we informatie over onze openingstijden en digitale content.

Boomportaal : Nieuwe databank met heel veel e-books

19-05-2020

Boomportaal is een digitale bibliotheek van de uitgeverijen Boom Amsterdam en Boom Den Haag met ruim 2.400 e-books over vrijwel alle onderwerpsgebieden, plus 54 e-journals op de vakgebieden recht, bestuur en beleid, maatschappij, gezondheidszorg, HRM, communicatie en talen.

Wil je weten welke titels aangeboden worden? Klik hier voor de Boomportaal e-books en verfijn op auteur of trefwoord voor een specifieke titel of onderwerp.

Of ga naar de A-Z lijst databanken voor de volledige Boomportaal collectie (e-books en e-journals).

Onderzoeksondersteuning door de bibliotheek; website, tools, OA publiceren, RDM

30-04-2020

Ook tijdens deze uitzonderlijke periode ondersteunen we als Hogeschoolbibliotheek het praktijkgericht onderzoek digitaal met tools en content. Een dienst die we al langere tijd beschikbaar hebben en waar we recentelijk nog enkele zaken aan hebben toegevoegd. Graag brengen wij dit bij u onder de aandacht.

In het digitale nieuwsbericht 'Onderzoeksondersteuning door de bibliotheek van De Haagse Hogeschool' hebben we de volgende zaken uitgelicht:

De HB heeft met O&O een proces ingericht zodat iedere publicatie die een onderzoeker in de daartoe ingerichte Sharepoint omgeving aanmeldt zo snel mogelijk beoordeeld wordt op eigenaarschap van auteursrechten. Indien het een Open Acces (OA) publicatie betreft dan wordt deze zo snel mogelijk opgenomen in de HBO-K zodat daarmee de opname in Narcis en de vindbaarheid via Google Scholar gegarandeerd is.

Hoe om te gaan met auteursrechten en OA publiceren wordt in de digitale training Open Acces publiceren uitgebreid behandeld. Deze training is speciaal voor onderzoekers van de HHS ontwikkeld en gebaseerd op het door het CvB vastgestelde beleid om zoveel mogelijk OA te publiceren.

De voordelen van het inzetten van tools als Refworks en Atlas.ti worden nog eens toegelicht en ook de citatieanalysemogelijkheden van Web of Science en het gemak om deze in te zetten bij het kiezen van een publicatieplatform zijn op een rijtje gezet.

Recent is een pilot rond research data management gestart en de invulling staat kort beschreven. En last but not least brengen we onze zgn.  website onderzoek onder de aandacht waarin we de beschikbare ondersteuning van onderzoek per onderzoeksfase geordend hebben.

We zouden het op prijs stellen indien u deze mail met ons digitale nieuwsbericht onder de aandacht brengt binnen uw team.