Openingstijden tijdens de herfstvakantie (22 t/m 26 oktober)

17-10-2018
Voor de bibliotheken van de hoofdvestiging en vestigingen Sportcampus Zuiderpark en Zoetermeer gelden de reguliere openingstijden. In Zuiderpark is geen bibliotheekmedewerker aanwezig, je kunt gebruik maken van de zelfservice. De vestiging Delft is alleen overdag geopend.

Veiligheid personeel in acute ggz onder druk

16-10-2018
Uit onderzoek van Trouw blijkt dat de veiligheid van personeel in de acute ggz onder druk staat. Volgens de ggz-instellingen en het personeel neemt de agressie toe. Hoe is dat eigenlijk in andere landen? Neem eens een kijkje in ASSIA, één van de databanken op het gebied van social work en de ggz.

Zwarte Piet-discussie al jaren actueel

11-10-2018
Wist je dat de discussie rond Zwarte Piet in 2010 ook al een hot item was als Sinterklaas in aantocht was? In Nieuwsuur wordt aan deze commotie rond Zwarte Piet uitgebreid aandacht besteed. Dit televisie-item en duizenden andere video- en audiofragmenten kan je terugzoeken en bekijken in Academia, een Nederlandse databank met een zeer uitgebreide selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Je kunt bv. ook montages en fragmenten maken of eigen dossiers aanleggen.

Meer weten over Nederlandse reclamecampagnes?

09-10-2018
Goeiemoggel’ of ‘Even Apeldoorn bellen’, twee memorabele uitspraken uit reclames. Adfobase bevat gegevens over Nederlandse reclamecampagnes. Je kunt er bijvoorbeeld campagnes bekijken rond duurzaamheid of zorg. Of campagnes die speciaal voor in de bioscoop zijn ontwikkeld. Of alle campagnes van een bedrijf/organisatie of merk of branche, enkele voorbeelden: KPN, Heineken, KLM, ABN-AMRO, Eneco, NS, McDonald’s en de Overheid. Per reclamecampagne vind je in Adfobase informatie over de opdrachtgevers, de makers en de doelstellingen.

Verbeter je onderzoek met ATLAS.ti en ontdek het gemak

25-09-2018
ATLAS.ti is een krachtig hulpmiddel voor de kwalitatieve analyse van grote hoeveelheden tekstuele, grafische, audio- en videogegevens. Vanaf 1 oktober staat ATLAS.ti op alle hogeschoolcomputers. Ook is het beschikbaar voor je eigen devices! http://hhs.nl/bibliotheek/onderzoek-doen/atlas-ti

Collegekaart komend studiejaar digitaal

28-08-2018
Met ingang van het collegejaar 2018-2019 ontvangen studenten van De Haagse Hogeschool een digitale collegekaart. Een mooie stap op weg naar meer duurzaamheid en digitalisering! De collegekaart is automatisch beschikbaar in de MijnHHs-Studentenapp als de inschrijving is afgerond. Studenten ontvangen hierover bericht per mail uit OSIRIS.

Over de HHs Studenten App

• De studentenapp kan je downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store.
  • Log in op de app met je HHs-account. Je ziet dan je cijfers, rooster, HHs-nieuws en (als je bent ingeschreven) je collegekaart.
  • Ook zonder internet is de collegekaart zichtbaar, mits je bent ingelogd;
  • In de loop van september wordt de lay-out van de HHs studentenapp vernieuwd. Je ontvangt op je smartphone automatisch een update hiervoor.

Wat kan je met de digitale collegekaart?

• Binnen en buiten De HHs kan je met de digitale collegekaart aantonen dat je staat ingeschreven bij De HHs.
  • Met je digitale collegekaart kan je bij De HHs gebruik maken van de hogeschoolbibliotheek.

Let op: bij tentamens moet je altijd een wettig legitimatiebewijs kunnen tonen en ook op andere momenten kan je gevraagd worden een legitimatiebewijs te laten zien.

Wat als je geen smartphone hebt?

• Geen probleem. Je kunt via Osiris Student een verklaring van inschrijving downloaden. Kijk onder het kopje ‘personalia’ bij het onderdeel ‘opleiding’ op ‘status inschrijving voor opleiding’. Rechts van je opleiding vind je een link naar de verklaring van inschrijving.
  • Voor het lenen van boeken zonder smartphone kan je bij de bibliotheekbalie terecht.

Wordt mijn digitale collegekaart buiten De HHs overal geaccepteerd?

• Aanbieders van kortingsacties waarvan De HHs op de hoogte is, zijn geïnformeerd over de digitalisering van onze collegekaart.
  • Bij bezoek aan het buitenland kan je zo nodig een Engelse uitleg over de digitale collegekaart downloaden om te tonen bij instanties waar studentenkorting geldt.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de Centrale Studenten Inschrijving via dit contactformulier.

Bibliotheekapp H Library al geïnstaleerd?

18-06-2018
Als je met je Hogeschoolaccount inlogt, kun je in de H Library bibliotheekapp:

• je leengegevens bekijken
  • je boeken verlengen
  • de bibliotheekcatalogus raadplegen
  • pushberichten instellen: om een herinnering te ontvangen dat de uitleentermijn van je geleende boeken bijna verstreken is. Dit voorkomt onnodige boetes!

In de app vind je ook de contactgegevens van de verschillende bibliotheeklocaties en een link naar de bibliotheekwebsite. De app is beschikbaar voor Android en IOS.