Nieuws

Sluitingsdagen bibliotheek

20-04-2021

Sluitingsdagen bibliotheek 2021

Verlenging licentie Atlas.ti en overstap naar versie 9

31-03-2021

Actueel nieuws over verlenging van de licentie Atlas.ti en overstap naar versie 9.

Het Financieele Dagblad is per 1/4/2021 niet meer digitaal beschikbaar via Nexis Uni

26-03-2021

Vanaf 1 april is Het Financieele Dagblad (FD) niet meer fulltext beschikbaar via Nexis Uni. De uitgever heeft de (financiële) voorwaarden gewijzigd waardoor beschikbaarheid via Nexis Uni niet langer geboden kan worden. Van alle artikelen zullen in Nexis Uni alleen de eerste tien woorden zichtbaar zijn. Wij betreuren dit, net als de andere instellingen, ten zeerste, temeer daar een zakelijk abonnement op FD uitermate kostbaar is.
De bibliotheek behoudt de papieren uitgave en deze is voor raapleging te vinden bij de entree van de bibliotheek. Wij kunnen, als abonnee op de papieren uitgave, in beperkte mate, een beroep doen op een digitale versie van het gehele artikel. Voor het opvragen van het gehele artikel kan via bibliotheek@hhs.nl een verzoek ingediend worden.

Uitbreiding studieplekken op hoofdvestiging en op nevenlocaties

08-02-2021

Vanaf maandag 8 februari wordt het aantal studieplekken op de hoofdvestiging uitgebreid buiten de bibliotheek. Ook komen er studieplekken beschikbaar op de locaties Sportcampus Zuiderpark en Delft. Ook deze nieuwe plekken dienen vooraf hier gereserveerd te worden.

In de bibliotheek op de Sportcampus zijn 30 studieplekken beschikbaar en op de vestiging in Delft 16 plekken.

  Studieplekken bibliotheek beschikbaar alleen op basis van reservering

  16-12-2020

  De bibliotheek op de hoofdvestiging blijft op de reguliere openingstijden open om individueel te studeren. Je kunt uitsluitend gebruik maken van een studieplek als je vooraf een studieplek in de bibliotheek gereserveerd hebt.

  Er zijn geen studieplekken elders in het gebouw beschikbaar. Ook de studieplekken op de locaties op de Sportcampus, in Zoetermeer en in Delft zijn niet beschikbaar.

  Vanaf 22 december is het mogelijk om, ook via je mobiel, reserveringen te plaatsen voor het nieuwe kalenderjaar.

  Een studieplek reserveren kan via verschillende routes (zorg dat je werkt met Chrome of Edge):

  Mocht je toch verhinderd zijn op het door jou gereserveerde tijdstip, of heb je gezondheidsklachten, annuleer dan via de link in de bevestigingsmail. Dan komt de plek vrij voor andere studenten.

  Blijf op de hoogte via onze Social media accounts, zoals onze website, Instagram en Facebook.

  Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten: bibliotheek@hhs.nl

  Keuzegids HBO 2021 is verschenen!

  09-10-2020

  De Keuzegids Hoger Onderwijs geeft een overzicht van:

  • Alle bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances.
  • De toelatingseisen per opleiding. Informatie over het vereiste profiel wat nodig is om je aan te melden voor een opleiding. Informatie over eventuele lotingen of andere speciale voorwaarden die nodig zijn om toegelaten te worden tot een opleiding.
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied.
  • Kwaliteitsoordelen op een rij, de visies van studenten en experts van de opleidingen.

  Waar en hoe vind ik The Economist

  09-10-2020

  The Economist is een invloedrijk Brits magazine dat wekelijks wordt uitgebracht. Het opinieblad biedt toonaangevend inzicht en advies over internationaal nieuws, politiek, bedrijfsleven, financiën, wetenschap, technologie en de verbanden daartussen.
  Ondanks zijn naam is The Economist geen economieblad maar een algemeen tijdschrift over de actualiteit. Het behandelt het wereldnieuws van de week (het noemt zichzelf een "weekly newspaper")
  Vrijwel alle artikelen zijn anoniem; ieder artikel wordt immers geacht de mening van The Economist weer te geven en niet die van een auteur.
  Alle edities van dit blad zijn terug te vinden in onze digitale bibliotheek. In de handleiding “Waar vind ik The Economist” wordt stap voor stap uitgelegd hoe je het blad kunt vinden.

  Boomportaal : Nieuwe databank met heel veel e-books

  19-05-2020

  Boomportaal is een digitale bibliotheek van de uitgeverijen Boom Amsterdam en Boom Den Haag met ruim 2.400 e-books over vrijwel alle onderwerpsgebieden, plus 54 e-journals op de vakgebieden recht, bestuur en beleid, maatschappij, gezondheidszorg, HRM, communicatie en talen.

  Wil je weten welke titels aangeboden worden? Klik hier voor de Boomportaal e-books en verfijn op auteur of trefwoord voor een specifieke titel of onderwerp.

  Of ga naar de A-Z lijst databanken voor de volledige Boomportaal collectie (e-books en e-journals).

  Onderzoeksondersteuning door de bibliotheek; website, tools, OA publiceren, RDM

  30-04-2020

  Ook tijdens deze uitzonderlijke periode ondersteunen we als Hogeschoolbibliotheek het praktijkgericht onderzoek digitaal met tools en content. Een dienst die we al langere tijd beschikbaar hebben en waar we recentelijk nog enkele zaken aan hebben toegevoegd. Graag brengen wij dit bij u onder de aandacht.

  In het digitale nieuwsbericht 'Onderzoeksondersteuning door de bibliotheek van De Haagse Hogeschool' hebben we de volgende zaken uitgelicht:

  De HB heeft met O&O een proces ingericht zodat iedere publicatie die een onderzoeker in de daartoe ingerichte Sharepoint omgeving aanmeldt zo snel mogelijk beoordeeld wordt op eigenaarschap van auteursrechten. Indien het een Open Acces (OA) publicatie betreft dan wordt deze zo snel mogelijk opgenomen in de HBO-K zodat daarmee de opname in Narcis en de vindbaarheid via Google Scholar gegarandeerd is.

  Hoe om te gaan met auteursrechten en OA publiceren wordt in de digitale training Open Acces publiceren uitgebreid behandeld. Deze training is speciaal voor onderzoekers van de HHS ontwikkeld en gebaseerd op het door het CvB vastgestelde beleid om zoveel mogelijk OA te publiceren.

  De voordelen van het inzetten van tools als Refworks en Atlas.ti worden nog eens toegelicht en ook de citatieanalysemogelijkheden van Web of Science en het gemak om deze in te zetten bij het kiezen van een publicatieplatform zijn op een rijtje gezet.

  Recent is een pilot rond research data management gestart en de invulling staat kort beschreven. En last but not least brengen we onze zgn.  website onderzoek onder de aandacht waarin we de beschikbare ondersteuning van onderzoek per onderzoeksfase geordend hebben. 

  We zouden het op prijs stellen indien u deze mail met ons digitale nieuwsbericht onder de aandacht brengt binnen uw team.