Bibliotheek gesloten tijdens de Kerstvakantie

13-12-2018
In de Kerstvakantie (24 december t/m 4 januari) zijn alle vestigingen van De Haagse Hogeschool bibliotheek gesloten. Maandag 7 januari zijn wij weer open volgens de reguliere openingstijden. De bibliotheek en Study Plaza op de hoofdvestiging hebben dan verruimde openingstijden:

Maandag t/m donderdag:   09:00 – 22:30 uur
Vrijdag:                                       09:00 – 18:00 uur

Vanaf september 2019 zijn wij ook geopend in het weekend!

Resultaten Bibliotheek Tevredenheidsonderzoek (BTO)

11-12-2018
In juni 2018 is het tweejaarlijks Bibliotheek Tevredenheidsonderzoek (BTO) gehouden onder studenten en medewerkers. Uit het BTO is een aantal resultaten naar voren gekomen die om een follow up  vragen,  zoals meer stilte en rust in de stilteruimte op de begane grond en ruimere openingstijden.

Vanaf januari a.s. worden de openingstijden van de bibliotheek al uitgebreid, van maandag t/m donderdag zal deze open zijn tot 22.30 uur. En vanaf het nieuwe studiejaar zal de bibliotheek zelfs dagelijks tot 22.30 uur open zijn, ook in de weekenden. Weekendopenstelling kwam als zeer gewenst naar voren in het onderzoek.

Wat we vooral moeten handhaven:

• Niveau van dienstverlening. De deskundigheid en beschikbaarheid van de medewerkers en de sfeer in de bibliotheek worden als zeer positief ervaren.
  • De actualiteit van de collectie scoort goed, zo ook waardering voor de toename van het aantal ebooks.
  • IBL wordt hoog gewaardeerd door medewerkers.
  • Het algemene oordeel over de digitale bibliotheek  is t.o.v. 2015 gestegen. Opvallend was de hogere score op dit onderdeel van de groep die een bibliotheektraining heeft gevolgd.
  • Opvallend is ook dat veel studenten op aanbeveling van hun docenten de bibliotheek weten te vinden.
  • De stilteplekken worden erg gewaardeerd en er is veel behoefte aan uitbreiding van het aantal stilteplekken.

Aandachtspunten:

• Geluidsoverlast vanaf de eerste etage via de vide naar de stilteruimte op de begane grond.
  • Onbekendheid van bibliotheekdiensten zoals Atlas.ti, informatie over auteursrechten, Browzine, beschikbaarheid van boekenlijsten en IBL voor studenten.
  • Engelstalige collectie.
  • Toegankelijkheid digitale bibliotheek vraagt om verbetering.
  • Onbekendheid met de mogelijkheid om zelf materiaal aan te leveren voor de HBO kennisbank.

Tabblad RefWorks in Word Office niet zichtbaar

23-11-2018
Op de campus pc’s is het tabblad RefWorks niet zichtbaar. Het tabblad kun je weer zichtbaar maken door de volgende handelingen uit te voeren in Word: bestand -> opties -> invoegtoepassingen -> Write-n-Cite -> COM-invoegtoepassingen -> Start -> Selecteer Write-n-Cite . Deze handelingen worden niet onthouden in Word, dit betekent dat de bovenstaande stappen na iedere herstart van de pc weer uitgevoerd moeten worden. Excuses voor het ongemak, wij zijn bezig met een oplossing.

Verruiming openingstijden bibliotheek

15-11-2018
Vanaf 7 januari 2019 is de bibliotheek op de hoofdvestiging open op maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 22.30 uur (voorheen 9.00 tot 21.00 uur) en op vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.

In het nieuwe studiejaar worden de openingstijden maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 22.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 22.30 uur. Om deze weekendopenstelling te realiseren, starten we binnenkort met de hiervoor benodigde aanpassingen aan gebouw en klimaatsystemen.

In juni 2018 is een bibliotheektevredenheidsonderzoek (BTO) uitgevoerd. Hieruit kwam naar voren dat veel studenten behoefte hebben aan ruimere openingstijden van de bibliotheek. In haar vergadering van 13 november 2018 heeft het College van Bestuur besloten aan deze behoefte tegemoet te komen en de openingstijden van de bibliotheek te gaan verruimen.

Storing bij verlengen van materialen via de bibliotheekapp

08-11-2018
Vanwege een technische storing kan het mogelijk zijn dat de optie verlengen in de bibliotheekapp niet werkt (verlengen via de catalogus werkt dan ook  niet). Stuur een e-mail naar bibliotheek@hhs.nl of bel naar 070 445 7882 om je materialen te verlengen. Er wordt gewerkt aan een oplossing. Excuses voor het ongemak.

Ontdek het gemak van ATLAS.ti

29-10-2018
ATLAS.ti is een krachtig hulpmiddel voor de kwalitatieve analyse van grote hoeveelheden tekstuele, grafische, audio- en videogegevens. Vanaf 1 oktober staat ATLAS.ti op alle hogeschoolcomputers. Ook is het beschikbaar voor je eigen devices! http://hhs.nl/bibliotheek/onderzoek-doen/atlas-ti