Nieuws

‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ is vanaf 15 mei digitaal beschikbaar via de bibliotheek

 ‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ is de eerste Nederlandstalige handleiding die met toestemming van de American Psychological Association tot stand is gekomen. Door de verschillende interpretaties van de van oorsprong Amerikaanse richtlijnen (vastgelegd in de Publication Manual of the American Psychological Association) ontstond bij meerdere hogescholen de behoefte om de APA-richtlijnen te vertalen en aan te passen aan de Nederlandse situatie.

Een werkgroep APA, bestaande uit 9 informatiespecialisten van 7 hogescholen heeft daarom deze praktische handleiding opgesteld waarin de APA richtlijnen op een toegankelijk manier worden uitgelegd en gebruik wordt gemaakt van veel voorbeelden.
Deze enige officiële Nederlandse APA handleiding voor het verwijzen en citeren bevelen wij als bibliotheek van harte aan. In onze bibliotheektrainingen aan studenten worden de APA-richtlijnen volgens deze handleiding behandeld.

De handleiding is ook gratis (voor docenten en studenten)  te downloaden via auteursrechten.nl Een gedrukte versie is als ringband te koop voor €3,95 via Studystore. Of download de handleiding via de catalogus van de bibliotheek.  

Vragen en/of opmerkingen? Graag via bibliotheek@hhs.nl.

Bibliotheek op 25 en 26 mei gesloten

28-04-2017
Alle vestigingen van de bibliotheek van De Haagse Hogeschool zijn op donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei gesloten in verband met Hemelvaartsdag. Maandag 29 mei zijn alle vestigingen weer open volgens de reguliere openingstijden.

Problemen met online verlengen? Zo los je ze op!

17-03-2017
Vanwege een technische storing werkt online verlengen niet optimaal. Verlengen werkt het best wanneer je pop-ups toestaat en cookies verwijdert. Je kunt ook verlengen in de bibliotheek bij de zelfservice of door contact op te nemen met de bibliotheek via (070) 445 7882 of te mailen.
Excuses voor het ongemak.