Science of Happiness Doe het vandaag! Uitstelgedrag

17-01-2020

Zet een eerste stap in het doorbreken van je uitstelgedrag!

‘Waarom saboteren we onze eigen positieve intenties door niet te doen wat we van plan waren?’

In deze lezing 7 oktober j.l. beantwoordde studentenpsycholoog Maarten Geers deze vraag door de pijl vooral op jezelf te richten. Er werd een begin gemaakt met het identificeren van de uitstelpatronen waarmee je eveneens jouw prestaties en welzijn uitstelt.

Wetenschappelijk onderzoek laat duidelijk zien dat mensen die vaak uitstellen over het geheel genomen minder presteren, meer negatieve gevoelens en zelfs significant meer gezondheidsproblemen ervaren.

Terwijl het aangaan van de uitgestelde taak ons een meer positieve waardering geeft van die taak, en ook van onszelf en ons eigen vermogen om met lastige situaties om te gaan.

Aanbevolen literatuur van deze lezing is beschikbaar in de bibliotheek: eat that frog (e-book), solving the procrastrination puzzle en Grip: het geheim van slim werken

Maarten Geers is studentenpsycholoog op De Haagse Hogeschool en heeft de afgelopen vijf jaar aan honderden studenten de training “Doe het vandaag!’ gegeven. Meer informatie: M.H.Geers@hhs.nl  | Training 'Ik doe het vandaag'

Science of Happiness – Lighthouse Events  Wat is geluk eigenlijk? En waarom zijn veel mensen ongelukkig of hebben last van burn-out of depressie? Daar is veel onderzoek naar gedaan. Wat heeft dat onderzoek opgeleverd? In deze reeks bijeenkomsten gaan we in op het thema ‘geluk’ vanuit verschillende invalshoeken en bieden we praktische tools om toe te passen in je eigen leven.

RefWorks WnC functioneert weer binnen De HHs

06-11-2019
Zowel gebruikers van RefWorks Legacy (oude versie) als van RefWorks ProQuest (nieuwe versie) kunnen weer optimaal gebruik maken van Write-N-Cite binnen de hogeschool.

Is de tab RefWorks niet zichtbaar in MS Word? Ga dan naar Bestand > Opties > Invoegtoepassingen > klik op Write-N-Cite > klik vervolgens onderin op de knop Start achter "Beheren: COM-invoegtoepassing" > vink tenslotte Write-N-Cite aan en klik op OK.

Superhandige APA-uitleg gratis!

05-11-2019

Veel opleidingen van de Haagse schrijven gebruik van de APA-regels voor bij de notatie van het bronnen-apparaat, in scripties, rapporten etc.. De samenwerkende hogeschoolbibliotheken hebben samen met SURF een superhandig boekje gemaakt met uitleg van de APA-regels en gebruik van veel voorbeelden.

Dat boekje is gratis te downloaden via SURF of via de catalogus van de HHS-bibliotheek.

Voor slechts 3,95 is het te koop in de boekhandel.

Keuzegids HBO 2020 verschenen!

31-10-2019

De Keuzegids geeft een overzicht van:

• Alle bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances.
  • De toelatingseisen per opleiding. Informatie over het vereiste profiel wat nodig is om je aan te melden voor een opleiding. Informatie over eventuele lotingen of andere speciale voorwaarden die nodig zijn om toegelaten te worden tot een opleiding.
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied.
  • Kwaliteitsoordelen op een rij, de visies van studenten en experts van de opleidingen.

Edubooks van Edumundo

08-10-2019

Verschillende opleidingen aan de HHs maken gebruik van een of meerdere hoofdstukken uit de Edubooks van uitgeverij Edumundo. Dat is digitaal lesmateriaal (tekst, video, opdrachten) voor een bepaald vak, dat het papieren boek vervangt. Deze Edubooks zijn ook toegankelijk op de hoofdlokatie van de bibliotheek. Op de begane grond van de bibliotheek staat een catalogus-pc op zithoogte, bedoeld voor mensen met een functiebeperking, waar je alle Edubooks van Edumundo kunt raadplegen. Je kunt alleen niet printen, opdrachten invullen en emailen; gebruik daarvoor je eigen laptop. Dit zijn de titels:

• Branding en Positionering (2019)
  • Branding en Positionering (2017, 2018)
  • Management en Organisatie
  • Veranderkunde
  • Bedrijfsadministratie
  • Studie en Loopbaan
  • Marketing 1
  • Marketing 2
  • Study Career Coaching

Als je de Edubooks wilt gebruiken, kun je dit aanvragen bij de Helpdesk van de bibliotheek op de begane grond.

Bibliotheek 7 dagen per week open

04-09-2019
Vanaf maandag 2 september is de bibliotheek van de hoofdvestiging 7 dagen per week geopend om te studeren. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 09:00-22:30 uur en in het weekend van 10:00-22:30 uur. Let op dat op de vrijdagavond vanaf 19:00 uur en in de weekenden alleen het Ovaal geopend is en niet de overige bouwdelen.
Naast openstelling van de bibliotheek zijn ook in het weekend een groot aantal werkcollegezalen in het Ovaal beschikbaar om samen te werken. Het zitgedeelte van het restaurant is beschikbaar om je zelf meegenomen etenswaren of drinken te nuttigen.