Nieuws

Keuzegids HBO 2018 verschenen

26-09-2017
De keuzegids is ook online te bekijken via de catalogus van de bibliotheek: http://catalogus.hhs.nl. Zoek op keuzegids HBO en klik op de link achter URL.

De keuzegids geeft een overzicht van:

  • Alle bachelors per vakgebied, met de verschillen en nuances.
  • De toelatingseisen per opleiding. Informatie over het vereiste profiel wat nodig is om je aan te melden voor een opleiding. Informatie over eventuele lotingen of andere speciale voorwaarden die nodig zijn om toegelaten te worden tot een opleiding.
  • De arbeidsmarktperspectieven per vakgebied.
  • Kwaliteitsoordelen op een rij, de visies van studenten en experts van de opleidingen.

‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ is vanaf 15 mei digitaal beschikbaar via de bibliotheek

16-05-2017
APAuitgelegd‘De APA-richtlijnen uitgelegd’ is de eerste Nederlandstalige handleiding die met toestemming van de American Psychological Association tot stand is gekomen. Door de verschillende interpretaties van de van oorsprong Amerikaanse richtlijnen (vastgelegd in de Publication Manual of the American Psychological Association) ontstond bij meerdere hogescholen de behoefte om de APA-richtlijnen te vertalen en aan te passen aan de Nederlandse situatie.


Een werkgroep APA, bestaande uit 9 informatiespecialisten van 7 hogescholen heeft daarom deze praktische handleiding opgesteld waarin de APA richtlijnen op een toegankelijk manier worden uitgelegd en gebruik wordt gemaakt van veel voorbeelden.
Deze enige officiële Nederlandse APA handleiding voor het verwijzen en citeren bevelen wij als bibliotheek van harte aan. In onze bibliotheektrainingen aan studenten worden de APA-richtlijnen volgens deze handleiding behandeld.

De handleiding is ook gratis (voor docenten en studenten)  te downloaden via auteursrechten.nl Een gedrukte versie is als ringband te koop voor €3,95 via Studystore. Of download de handleiding via de catalogus van de bibliotheek.  

Engelstalige opleidingen waar de APA-richtlijnen worden gehanteerd, kunnen de Publication manual of the American Psychological Association gebruiken.

Vragen en/of opmerkingen? Graag via bibliotheek@hhs.nl.