Aangepaste openingstijden zomerperiode 2019

Bibliotheek vestiging Zoetermeer

Week 29 – 34 Maandag 15 juli – vrijdag 23 augustus Gesloten
Week 35 Maandag 26 augustus Reguliere openingstijden

Vanaf maandag 24 juni geldt een verlengde uitleentermijn van alle materialen tot donderdag 5 september.

Voor dringende vragen is de Bibliotheek bereikbaar op +31(0)70 445 7882 (kantooruren) of bibliotheek@hhs.nl.

In- en verkoop van studieboeken

27-06-2019

De pilot met BoekSwap voor in- en verkoop van 2e hands studieboeken wordt per 1 juli niet meer voortgezet. We hebben vanaf juni voor in-en verkoop van studieboeken als alternatief het digitale platform van IndexBooks (nog in ontwikkeling). Het platform ondersteunt een voorkeursuitwisseling tussen hhs studenten zodat verzendkosten bespaard kunnen worden.

*Studenten die hun niet verkochte boeken terug willen kunnen een mail sturen naar: admin@boekswap.com

RefWorks WnC functioneert niet binnen de HHs

31-01-2019
Wegens een technische storing is het gebruik van Write-N-Cite binnen de hogeschool niet mogelijk. IT werkt momenteel aan een oplossing. WnC werkt wel op je eigen laptop:

Word 2016 Windows 10 menu: Invoegen > Office store > Proquest installeren (zie ook video).
Medewerkers met een IT laptop waarbij dit niet werkt, kunnen langs gaan bij de FrontOffice voor het activeren van de MS office store.

Onze excuses voor het ongemak.

Resultaten Bibliotheek Tevredenheidsonderzoek (BTO)

11-12-2018
In juni 2018 is het tweejaarlijks Bibliotheek Tevredenheidsonderzoek (BTO) gehouden onder studenten en medewerkers. Uit het BTO is een aantal resultaten naar voren gekomen die om een follow up  vragen,  zoals meer stilte en rust in de stilteruimte op de begane grond en ruimere openingstijden.

Vanaf januari a.s. worden de openingstijden van de bibliotheek al uitgebreid, van maandag t/m donderdag zal deze open zijn tot 22.30 uur. En vanaf het nieuwe studiejaar zal de bibliotheek zelfs dagelijks tot 22.30 uur open zijn, ook in de weekenden. Weekendopenstelling kwam als zeer gewenst naar voren in het onderzoek.

Wat we vooral moeten handhaven:

• Niveau van dienstverlening. De deskundigheid en beschikbaarheid van de medewerkers en de sfeer in de bibliotheek worden als zeer positief ervaren.
  • De actualiteit van de collectie scoort goed, zo ook waardering voor de toename van het aantal ebooks.
  • IBL wordt hoog gewaardeerd door medewerkers.
  • Het algemene oordeel over de digitale bibliotheek  is t.o.v. 2015 gestegen. Opvallend was de hogere score op dit onderdeel van de groep die een bibliotheektraining heeft gevolgd.
  • Opvallend is ook dat veel studenten op aanbeveling van hun docenten de bibliotheek weten te vinden.
  • De stilteplekken worden erg gewaardeerd en er is veel behoefte aan uitbreiding van het aantal stilteplekken.

Aandachtspunten:

• Geluidsoverlast vanaf de eerste etage via de vide naar de stilteruimte op de begane grond.
  • Onbekendheid van bibliotheekdiensten zoals Atlas.ti, informatie over auteursrechten, Browzine, beschikbaarheid van boekenlijsten en IBL voor studenten.
  • Engelstalige collectie.
  • Toegankelijkheid digitale bibliotheek vraagt om verbetering.
  • Onbekendheid met de mogelijkheid om zelf materiaal aan te leveren voor de HBO kennisbank.

Verruiming openingstijden bibliotheek

15-11-2018
Vanaf 7 januari 2019 is de bibliotheek op de hoofdvestiging open op maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 22.30 uur (voorheen 9.00 tot 21.00 uur) en op vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.

In het nieuwe studiejaar worden de openingstijden maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 22.30 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 22.30 uur. Om deze weekendopenstelling te realiseren, starten we binnenkort met de hiervoor benodigde aanpassingen aan gebouw en klimaatsystemen.

In juni 2018 is een bibliotheektevredenheidsonderzoek (BTO) uitgevoerd. Hieruit kwam naar voren dat veel studenten behoefte hebben aan ruimere openingstijden van de bibliotheek. In haar vergadering van 13 november 2018 heeft het College van Bestuur besloten aan deze behoefte tegemoet te komen en de openingstijden van de bibliotheek te gaan verruimen.